Οδοντιατρικές Υπηρεσίες με Laser

Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες με Laser ενσωματώνουν τις ποιο σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς της οδοντιατρικής.
Η εφαρμογή Laser στην οδοντιατρική ανοίγει το δρόμο να εφαρμοστούν ποικίλες μορφές θεραπείας, τις οποίες πιθανώς δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν χωρίς αυτή την τεχνολογία.
Η θεραπεία με Laser μπορεί να κάνει την επίσκεψη στον οδοντίατρο πιο ευχάριστη.
Oι επεμβάσεις στους μαλακούς ιστούς, η απολύμανση της ρίζας, η υπερευαισθησία των δοντιών, οι στοματικές παθήσεις, όλα αυτά γίνονται με αισθητή εξοικονόμηση χρόνου, λιγότερη αιμορραγία, γρηγορότερη αποκατάσταση και λιγότερες μολύνσεις.
Λεύκανση Δοντιών με Laser
Τι είναι η λεύκανση;
Λεύκανση είναι η χρωματική αποκατάσταση (βελτίωση) των δοντιών με χημικά μέσα, μετά από παράγοντες που έχουν επηρεάσει το χρώμα τους. Τέτοιοι παράγοντες είναι το κάπνισμα, συγκεκριμένες τροφές, φάρμακα, τραυματισμοί, χρώση λόγω ηλικίας κα.
Μπορώ κι εγώ να κάνω λεύκανση;
Λεύκανση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενήλικοι ασθενείς. Είναι απαραίτητο πριν τη διαδικασία να έχουν αντιμετωπιστεί τυχόν φλεγμονές των ούλων και τερηδόνες έτσι ώστε να εφαρμοστεί με ασφάλεια το υλικό της λεύκανσης. Επίσης, να γνωρίζετε ότι αποκαταστάσεις που έχετε ήδη στο στόμα (θήκες, γέφυρες, εμφυτεύματα) δεν μπορούν να αλλάξουν χρώμα με τη λεύκανση.
Λεύκανση με laser
Η λεύκανση με laser πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου. Το λευκαντικό υλικό τοποθετείται στα δόντια του ασθενή και παραμένει 40-60 λεπτά. Το laser είναι μία πηγή φωτός συγκεκριμένου μήκους κύματος που κατά τη διάρκεια της λεύκανσης είναι στραμμένη προς το λευκαντικό υλικό. Έτσι ενεργοποιούνται ορισμένα στοιχεία του λευκαντικού σκευάσματος και η λεύκανση γίνεται γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική.
Πλεονεκτήματα της λεύκανσης με laser
Εμφανή αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία
Η διαδικασία της λεύκανσης ολοκληρώνεται στο ιατρείο και ο ασθενής δεν χρειάζεται να εφαρμόσει το λευκαντικό υλικό και στο σπίτι
Γρηγορότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλους τρόπους λεύκανσης
Μείωση ή και πλήρης απώλεια της ευαισθησίας που προκύπτει σε ορισμένους ασθενείς μετά τη λεύκανση (Σημείωση: η ευαισθησία εμφανίζεται κυρίως με κρύα ερεθίσματα και διαρκεί μόνο λίγες ημέρες)
Κατά την επίσκεψή σας στο οδοντιατρείο μας, ρωτήστε μας για τους όλους εναλλακτικούς τρόπους λεύκανσης, στους οποίους περιλαμβάνεται φυσικά και η λεύκανση με laser, και θα βρούμε μαζί αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς! 
Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, παραμένουμε στη διάθεσή σας!
Μια σημαντική εφαρμογή του Laser στην Περιοδοντολογία
Eίναι να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στη χειρουργική θεραπεία της περιοδοντίτιδας ή της περιεμφυτευματίτιδας μόνο με τη χρήση ενός πρίσματος, χωρίς την ανάγκη χειρουργικών εργαλείων.  Κατορθώνουμε άμεση αποστείρωση του περιοδοντικού θύλακα, κάτι που καμιά άλλη συμβατική μέθοδος δεν μπορεί να προσφέρει. Επιτυγχάνεται μια θεαματική άμεση βελτίωση της κλινικής εικόνας, καθώς ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των Lasers είναι η ταχύτερη και πολλές φορές μεγαλύτερη αναπλαστική τους δράση σε σχέση με τα συμβατικά χειρουργικά εργαλεία.
Απλές ή πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν πια να γίνουν αποκλειστικά με Laser σχεδόν αναίμακτα. Αφαίρεση  κύστεων,   προπροσθετική χειρουργική , αλλά και απλές χειρουργικές επεμβάσεις αποτελούν μερικές από τις ενδείξεις χρήσης των Laser .
Μια άλλη πολύ σπουδαία εφαρμογή του Laser είναι στον τομέα της καταπολέμησης των μικροβίων. Επειδή όπως είπαμε, όπου δρα η ακτίνα του Laser προκαλεί αποστείρωση και έχει και μεγάλο βάθος δράσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της περιοδοντίτιδας και της περιεμφυτευματίτιδας για την αποστείρωση και την ταχύτερη επούλωση των θυλάκων. Πολύ σημαντική είναι επίσης η συμβολή του στην Ενδοδοντία(δηλαδή στις απονευρώσεις), όπου ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οδοντίατρος είναι να καταπολεμήσει τα μικρόβια που βρίσκονται μέσα στον ριζικό σωλήνα του δοντιού και κυρίως κάτω από αυτόν, στο περιρρίζιο, δηλαδή μέσα στο κόκαλο. Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση το Laser, που λόγω του μεγάλου βάθους διείσδυσης προσφέρει πλήρη αποστείρωση σε όλον αυτό το δυσπροσπέλαστο χώρο. Έτσι η απονεύρωση μπορεί να ολοκληρωθεί με απόλυτη ασφάλεια για το αποτέλεσμά της.
Σήμερα τα Lasers είναι ότι πιο σύγχρονο και φιλικό υπάρχει για τον οδοντιατρικό ασθενή!
Το Laser στην οδοντιατρική μπορεί να είναι ένα ακριβές και αποτελεσματικό εργαλείο σε πολλών ειδών θεραπείες. Το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει στο γιατρό να επέμβει σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές της στοματικής κοιλότητας, ελέγχοντας την ένταση και τη διάρκεια έκθεσής του προς θεραπεία ιστού στην ακτινοβολία, χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί.
Πλεονεκτήματα
Με τη χρήση laser σε θεραπείες σε μαλακούς ιστούς ενδεχομένως να μη χρειαστούν ράμματα.
Δεν απαιτείται αναισθησία.
Ελαχιστοποιείται η αιμορραγία.
Συμβάλλει στη γρηγορότερη και ομαλή επούλωση των χειρουργείων, όπως για παράδειγμα εξαγωγές φρονιμίτων, ανύψωση ιγμορείου και άλλα.
Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα βακτηριακής μόλυνσης, καθώς η υψηλή ένταση της δέσμης φωτός αποστειρώνει την περιοχή στην οποία χρησιμοποιείται.
Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα πρόκλησης βλάβης σε παρακείμενους ιστούς.
Οι πληγές επουλώνονται γρηγορότερα και συμβάλει στην αναγέννηση των ιστών.
Εφαρμογές
Οι εφαρμογές του laser στην οδοντιατρική περιλαμβάνουν:
Θεραπείες και διαμόρφωση μαλακών ιστών (ούλων).
Λεύκανση δοντιών. Το φως του laser απορροφάται από τις χρωστικές των δοντιών και επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα και πιο μακροχρόνια από κάθε άλλη μέθοδο
Περιοδοντολογία: επιτυγχάνουμε αφαίρεση του κοκκιωματώδους ιστού και αποστείρωση των θυλάκων
Ενδοδοντία: αποστείρωση ριζικών σωλήνων καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος από όλους τους άλλους τρόπους , κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
Απευαισθητοποίηση δοντιών
Αντιμετώπιση της άφθας: μειώνεται ο πόνος και η επούλωση είναι πιο γρήγορη, – Χειρουργική: χαλινεκτομή, ουλεκτομή, ουλοπλαστική, αφαίρεση μικρών διογκώσεων στους μαλακούς ιστούς του στόματος, παροχέτευση αποστημάτων.
Share: